Sociale projecten

Doing good, feels good!

Onze sociale projecten liggen aan de basis van wat we doen. Wij steunen reeds verschillende sociale doelen in de regio Gent waarvan we geloven dat ze het potentieel hebben om de maatschappij op hun eigen manier te verbeteren.

YOU NEED US? Heeft u een project dat onze steun kan gebruiken, vul dan zeker het contactformulier in.

WE NEED YOU! Gelooft u in onze waarden en activiteiten? Wij kunnen uw sponsoring in geld of in natura goed gebruiken. Laat uw informatie na in het contactformulier en wij bespreken de verschillende sponsoring formules met u.

Trots stellen we hierna alvast enkele projecten voor.

Ghentation 2.0

Op 18 oktober 2019 organiseerden wij voor de tweede maal onze Afterwork Ghentation in de Lux in Gent. Onze steun en opbrengst ging dit jaar integraal naar een Gents initiatief namelijk VZW Tajo! De insteek van TAJO luidt als volgt: “Elk kind verdient een kans”. Dj met saxophoniste, piano met zangeres, Gentse hapjes, sfeer… Kortom: Een meer dan geslaagde avond.

Ijssterrun 

Op 22 september 2019 nam de Ijssterrun in groen Destelbergen & Heusden plaats. Een loopwedstrijd van 5, 10 of 15 kilometer. Een prima activiteit op zondag.

Er werd aan Rotaract gevraagd om tijdens dit event als vrijwillig seingever op te treden. Dit deden wij met veel enthousiasme!

River Cleanup

Elk jaar belandt 8 miljard kilogram afval ongecontroleerd in onze zeeën en oceanen. 80% hiervan komt daar terecht via rivieren. Genoeg is genoeg, vond oprichter van de Organisatie River Cleanup Thomas de Groote en juist daarom steekt hij zelf de handen uit de mouwen en roept hij op om hetzelfde te doen.

9 steden in 3 landen, dat was de ambitie! Wij hielpen alvast mee in onze thuisstad Gent met deze prachtige actie. Wij probeerden zoveel mogelijk weg te werpen en willen bijdragen om het milieu proper te houden.

Ghentation

Op 19 oktober 2018 organiseerden we onze eerste after work “Ghentation” in zaal LUX in Gent. Dit gebeurde in samenwerking met de andere Gentse Rotaract clubs. Het concept? Voor 20 euro kon u een hele avond genieten van Gentse dj’s, drinks en bites. En of het een succes was. De opbrengst ging naar Warme Stad, een organisatie die jongeren met een mentale kwetsbaarheid ondersteunt en het thema maatschappelijk bespreekbaar maakt.

Tot volgend jaar! Houd 18 oktober maar alvast vrij 🙂

Meer foto’s vind je hier!

Rozenbedeling

Ieder jaar rond de kerstperiode gaan we op bezoek in één van de Gentse rusthuizen om de bewoners een moment van geluk te bezorgen met een kerstroos. Met alle leden van de club trekken we van kamer naar kamer, waarbij we een roos schenken aan de bewoner en even de tijd nemen om te praten met de bewoner. Vaak hebben deze mensen weinig contact met andere bewoners of familie en voelen ze zich eenzaam. Het doet dan ook enorm deugd voor hen én voor ons om samen een babbeltje te slaan.

Truffelverkoop

Om onze verschillende goede doelen te financieren, verkopen ook wij ieder jaar in december chocoladetruffels. Wij doen dit onder andere op de Districtsvergadering, in de Veldstraat in Gent en op het nieuwjaarsconcert van Rotary Gent-Prinsenhof.

Dit jaar ging de opbrengst naar Fonds Kadee, een organisatie die zich inzet voor de patiënten van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent.

Rotaract Kids Day

Elk jaar op paasmaandag organiseert ons District 2130 samen met de deelnemende clubs een Kids Day. Dit is een dag vol spel en plezier voor kindjes die opgroeien in moeilijke omstandigheden. Het idee is dat de verschillende clubs zorgen voor een groepje kids uit de streek en hen een onvergetelijke dag bezorgen via tal van activiteiten. Dit jaar stond alles in het thema van pirateneiland en konden de kindjes genieten van springkastelen, gekke fietsen, knutselworkshops, teamsporten enz. Steeds wordt er gezorgd voor ontbijt, lunch en 4-uurtje. De kids gaan ook naar huis met een mooie goodie bag.

#iedereenpiraat

Autozoektocht

De autozoektocht is ondertussen een vaste waarde geworden binnen ons activiteitenpakket. Het concept?

De deelnemers van deze autozoektocht moeten aan de hand van een roadbook bestaande uit originele en ludieke instructies de eindbestemming zien te bereiken. Op het parcours lassen wij enkele stopplaatsen in waar ze opdrachten moeten vervullen en ze van koffie en gebak kunnen genieten. Op het einde van de dag is er een foodtruck voorzien om alle deelnemers frietjes en snacks aan te bieden.

Dit jaar verbonden wij aan de autozoektocht het thema ‘Vliegen’ in het mooie Meetjesland met vertrek en aankomst aan de Vliegclub in Ursel. De opbrengst ging naar Fonds Kadee is een organisatie die zich inzet voor de patiënten van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent.

Ga naar ons Facebook album voor meer foto’s van dit evenement!

Krasfeest 

Elk jaar biedt vzw Kras een eetfestijn aan voor mensen in kansarmoede. Onze club is al een aantal jaar aanwezig op dit evenement om een handje toe te steken (opdienen, afruimen, afwassen, een praatje slaan met de mensen, etc.).