Rotaract

Rotary in Action!

Rotaract staat voor Rotary in Action. Wij zijn de jongerenafdeling van Rotary International. Sinds 1968 is Rotaract uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan 173 000 leden in 156 landen. Wij zijn dus een internationaal netwerk van serviceclubs voor jongeren tussen 18 en 30 jaar, en zijn politiek en religieus onafhankelijk. Door het ondersteunen van goede doelen in binnen- en buitenland proberen wij een zinvolle bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Binnen onze club steken we de handen uit de mouwen binnen de gekozen organisaties uit onze streek en organiseren we fundraisers (galabal, afterwork e.d.) voor deze lokale doelen. Op onze maandelijkse algemene vergadering bespreken we de agenda en plannen we activiteiten, zoals sociale projecten, sportactiviteiten, clubweekend, galabals enz. Daarnaast komen de verschillende subcomités regelmatig samen. Ten slotte worden er over de verschillende clubs van het district heen enkele activiteiten georganiseerd, zoals onze jaarlijkse Kidsday. Gedurende deze dag zetten de verschillende clubs zich in om kinderen uit moeilijke gezinssituaties een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook dit jaar kunnen we terugkijken op een geslaagde dag!

Het doel van Rotaract is om jongeren voor te bereiden op hun latere professionele activiteiten in een kader van vriendschap en dienstbetoon naar de maatschappij.

Wij zijn trots om hiervan deel uit te maken!