18-19 oktober 2016: wijnweekend

Op 18 en 19 oktober 2014 organiseren de zes Rotaryclubs en vier Rotaractclubs van Gent voor de tiende keer een Wijnweekend.
Er zijn dan meer dan 70 wijnen te proeven om te kopen, er is ook een wijnavond met wijnveiling en er worden wijncheques verkocht.
Met de winst helpt Rotary de armoede in Gent bestrijden via de vzw Voedselondersteuning Gent.

Wat is het Wijnweekend?

Het wijnweekend is een wijndegustatie en -verkoopsactie die elk jaar opnieuw georganiseerd wordt door de 6 Gentse Rotaryclubs. Tijdens de 9de editie van 2013 kan je een uitgelezen verzameling lekkere wijnen komen proeven en kopen. Een buitenkans om nog vóór de winter en de eindejaarsfeesten de zuiderse zon in de kelder te halen! Het is tevens een gelegenheid om gezellig van gedachten te wisselen met wijnspecialisten en -liefhebbers.
Het volgende wijnweekend vindt plaats op
Zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2014

Belangrijk!

De opbrengst van het Wijnweekend gaat integraal naar de vzw Voedselondersteuning Gent. Deze vzw werd in 2004 opgericht door de Gentse Rotaryclubs en ondersteunt initiatieven die armoede bestrijden, onder meer door het voedselaanbod voor de minst bedeelden in de Gentse regio te helpen verbeteren.

‘We proberen vooral snel in te spelen op plotse noden in verband met voeding’, vertelt Ann Driessen, adjunct-secretaris van de vzw VOG. ‘Dat gaat heel wat verder dan enkel voedsel kopen. We stellen keukenmateriaal ter beschikking, schenken maaltijdbonnen, laten kerstmaaltijden maken en nog veel meer.’