Sociale projecten

Doing good, feels good!

Onze sociale projecten liggen aan de basis van wat we doen. Wij steunen reeds verschillende sociale doelen in de regio Gent waarvan we geloven dat ze het potentieel hebben om de maatschappij op hun eigen manier te verbeteren.

YOU NEED US? Heeft u een project dat onze steun kan gebruiken, vul dan zeker het contactformulier in.

WE NEED YOU! Gelooft u in onze waarden en activiteiten? Wij kunnen uw sponsoring in geld of in natura goed gebruiken. Laat uw informatie na in het contactformulier en wij bespreken de verschillende sponsoring formules met u.

Trots stellen we hierna alvast enkele projecten voor.

Vzw Habbekrats

Vzw Habbekrats is een Belgische jeugdorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar, op zoek naar warmte, vriendschap, avontuur en hulp. Habbekrats heeft elf warme huizen ingericht waar in totaal 2 500 jongeren per jaar elkaar ontmoeten. Het zorgt voor een verbinding tussen de jongeren onderling en met de samenleving. Habbekrats biedt ook hulp aan jongeren.

Op 4 november 2017 organiseerde onze club de eerste editie van “Waar is Wally”. Verschillende teams gingen in de Gentse binnenstad op zoek naar real-life Wally’s. Aan de hand van een plan, tips en oerinstinct kon men de Wally’s spotten. Onderweg kon je nostalgische plaatsen ontdekken of bij een select clubje handelaars langs gaan voor een goodiebag. Het startpunt vond plaats in één van de warme huizen van Habbekrats. De winst van dit evenement ging naar vzw Habbekrats. Volg ons op Facebook om deze mooie dag te herbeleven aan de hand van enkele pareltjes van foto’s.  Lees ook wat onze Oegandese vriendin-Rotaracter Sandra schreef over deze dag op haar blog.

Vzw Touché

Vzw Touché is een vereniging die de samenleving wil inspireren om constructief met agressie om te gaan en die werkt met mensen die in moeilijkheden komen door agressie. Zij proberen tot constructieve en efficiënte oplossingen te komen door gebruik te maken van de kracht en energie van agressie en deze te transformeren in positieve energie, succesvolle re-integratie en verminderde recidive. Ze doen dit door agressie te leren (h)erkennen, controleren, kanaliseren en in te zetten voor positieve doelen tijdens agressiebegeleidingen.

In het verleden hielpen we hen reeds met de verhuis naar hun nieuwe locatie op de Kortrijksesteenweg 391 in Gent en konden we 1 000 euro bijdragen voor de aankoop van nieuwe meubels. Op 19 september 2017 tekende onze club present om te helpen op hun boekvoorstelling ‘Positief Agressief’ in De Krook in Gent.

Neem zeker eens een kijkje op hun website.

Rozenbedeling

Ieder jaar rond de kerstperiode gaan we op bezoek in één van de Gentse rusthuizen om de bewoners een moment van geluk te bezorgen met een kerstroos. Met alle leden van de club trekken we van kamer naar kamer, waarbij we een roos schenken aan de bewoner en even de tijd nemen om te praten met de bewoner. Vaak hebben deze mensen weinig contact met andere bewoners of familie en voelen ze zich eenzaam. Het doet dan ook enorm deugd voor hen én voor ons om samen een babbeltje te slaan.

Truffelverkoop

Om onze verschillende goede doelen te financieren, verkopen ook wij ieder jaar in december chocoladetruffels. Wij doen dit onder andere in de Veldstraat in Gent en op het nieuwjaarsconcert van Rotary Gent-Prinsenhof.

Vzw Kalliope

Vzw Kalliope is een organisatie die volwassenen met een mentale en/of fysische beperking helpt om zelfstandig te wonen in hun Kalliope-huis. Dit jaar ging de opbrengst van onze autozoektocht naar deze vzw.

De autozoektocht is ondertussen een vaste waarde geworden binnen ons activiteitenpakket. Het concept? De deelnemers van deze autozoektocht moeten aan de hand van een roadbook bestaande uit originele en ludieke instructies de eindbestemming zien te bereiken. Op het parcours lassen wij enkele stopplaatsen in waar ze opdrachten moeten vervullen en ze van koffie en gebak kunnen genieten. Op het einde van de dag is er een foodtruck voorzien om alle deelnemers frietjes en snacks aan te bieden. Dit jaar verbonden wij aan de autozoektocht het thema ‘Beestige Beestenboel’.

Onze club kon vzw Kalliope blij maken met een bedrag van 2 250 euro.

Vzw Kras

Elk jaar biedt vzw Kras een eetfestijn aan voor mensen in kansarmoede. Onze club is al een aantal jaar aanwezig op dit evenement om een handje toe te steken (opdienen, afruimen, afwassen, een praatje slaan met de mensen, etc.). Ook op 27 mei 2018 stond ons team paraat!