Projecten

Onze club organiseert steunt verschillende sociale projecten waarvan we geloven dat ze het potentieel hebben op de maatschappij op hun eigen manier te verbeteren. Wij zijn dan ook trots om enkele van deze projecten hieronder voor te stellen.

Vzw Habbekrats

Habbekrats is een Belgische jeugdorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar, op zoek naar warmte, vriendschap, avontuur en hulp. Habbekrats heeft elf warme huizen ingericht waar in totaal 2500 jongeren per jaar elkaar ontmoeten. Het zorgt voor een verbinding tussen de jongeren onderling en met de samenleving. Habbekrats biedt ook hulp aan jongeren.

Op 4 november 2017 organiseerde onze club de eerste editie van “Waar is Wally”. Verschillende teams gingen in de Gentse binnenstad op zoek naar real-life Wally’s. Aan de hand van een plan, tips en oerinstinct kon men de Wally’s spotten. Onderweg kon je nostalgische plaatsen ontdekken of bij een select clubje handelaars langsgaan voor een goodiebag. Het startpunt vond plaats in één van de warme huizen van Habbekrats. De winst van dit evenement gaat naar vzw Habbekrats.
Sandra’s blog
Facebook foto-album

Vzw Touché

Vzw Touché is een vereniging die de samenleving wil inspireren om constructief met agressie om te gaan en die werkt met mensen die in moeilijkheden komen door agressie. Zij proberen tot constructieve en efficiënte oplossingen te komen door gebruik te maken van de kracht en energie van agressie en deze te transformeren in positieve energie, succesvolle re-integratie en verminderde recidive. Ze doen dit door agressie te leren (h)erkennen, controleren, kanaliseren en in te zetten voor positieve doelen tijdens agressiebegeleidingen.

Op 17 oktober is vzw Touché verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Kortrijksesteenweg in Gent. Wij waren ook aanwezig met de club om nieuwe meubels in elkaar te steken voor de werkruimtes en therapieruimtes.

Touche 2

Daarnaast hebben wij ook €1000 bijgedragen aan de aankoop van nieuwe meubels. Wij wensen vzw Touché veel succes in hun nieuwe locatie! Neem zeker eens een kijkje op hun website.

Touche 4

 

Rozenbedeling

Ieder jaar rond de kerstperiode gaan we op bezoek in één van de Gentse rusthuizen om de bewoners een moment van geluk te bezorgen met een kerstroos. Met alle leden van de club trekken we van kamer naar kamer, waarbij we een roos schenken aan de bewoner en even de tijd nemen om te praten met de bewoner. Vaak hebben deze mensen weinig contact met andere bewoners of familie, waardoor ze vaak wegkwijnen in hun kamer. Door ons bezoek proberen we deze isolatie te doorbreken, zodat deze mensen een moment van warmte en geluk meemaken, zodat ze zich niet vergeten voelen.

 

Truffelverkoop

Om de rozenbedeling te financieren, verkopen wij ieder jaar in december chocoladetruffels. Wij doen dit onder andere in de Veldstraat in Gent en bij het nieuwjaarsconcert van de Rotary.